Látogassa meg webshopunkat!
UNGARO SWISS KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337
CORNAVIN HUNGARY KFT
1072 Budapest, Rákóczi út 4-6. I
+36 1 268 0337

Revue Thommen

Kis híján a mi szabadságharcunkkal egyidős a Revue Thommen, hiszen az alapjául szolgáló céget a súlyos munkanélküliséggel küszködő waldenburgi tanács szorgalmazására hozták létre 1853-ban. A Société d'Horol01revue.pngogerie à Waldenburg (Waldenburgi óragyár) nem igazán akart beindulni, ezért hiába vásárolta meg Gédéon Thommen 1859-ben a teljes üzemet, mégis újra kellet gondolnia a gyártási módszereket. Bevezette a szabványos alkatrészek használatát, s ez akkoriban forradalmi újítás volt, általa megindítható lett az igazi sorozatgyártás. Az ekkor már Thommen nevű cég óráinak számlapján egyszerű G. T. felirat díszelgett. Egy másik újítás az az egyszerűsített felhúzó- és állítómechanizmus volt, amit ma is látunk a legtöbb óránál, ennek ismertebb neve a "Rémontoir patent".

1890-re a kezdeti 4000-ről 13 000-re nőtt a gyártott órák mennyisége, 1875-ben pedig már digitális számlapos zsebórát is készített a márka. Ekkorra a Thommen már alig függött a beszállítóktól, 1905-re pedig – amikor Gédéon Thommen halála után fia, Alphonse vette át a cég irányítását - már teljes egészében házon belül készült minden alkatrész. Az ekkor újjászervezett Thommens Uhrenfabriken AG az elsők között lovagolta meg a karóra-divatot, ezzel egy időben repülőgépórák gyártásába is belekezdett. Rövidesen új üzemei nyíltak Gelterkindenben és Langenbruckban, sőt, Waldenburgban is felavatták a második részleget.

 

A nagy gazdasági válságot, majd a második világháborút a Thommen aviatikai mérőműszerek gyártásával vészelte át, de közben a karóra-gyártás elsorvadt. A technológiai újító szellem azonban nem: 1945-ben világújdonság következett – a zsebben hordható magasságmérő, kifejezetten hegymászók számára fejlesztve.

1963-ban a cég a Vulcainnel egyesülve visszatért a karóra-gyártáshoz, többek között az 1951-ben a Vulcain által kidolgozott, ébresztős Cocktail órákat is más formában Revue Thommenként gyártotta. Ilyen Revue Thommen Cricket órát hordott több amerikai elnök, például Truman, Eisenhower és Johnson is, de Obamának ma is van modern Revue Thommen Cricketje.

 

A kvarcóra-korszak, mint minden kézműves, régi, svájci karóragyárat, az a céget is megviselte. A Revue 02revue.pngThomment, Vulcaint és Busert tömörítő MSR Holding márkái közül csak a Thommen maradt lábon, az is úgy, hogy 2001-ben az 1924 óta létező, s az alapítás óta a Bitterli család tulajdonában levő Grovana Uhrenfabrik AG-é lett az összes gyártási licenc.

 

Ma a Revue Thommen kínálatában több irányvonalat azonosíthatunk: az Airspeed a pilótaóráké, a Le Clubok az elegáns órák, az Open Heartok a csonváz-órák, a Flyback a jubileumi kollekció. Létezik egy hagyományos sorozat is, amely a régi, tradicionális modellek mai, újragondolt tagjait foglalja magában.